Lupič nastriekal predavačke sprej do očí, ukradol retiazky

02.05.2011 Celý región

Foto: zlatnictvo.skBRATISLAVA/POPRAD 2. mája (WEBNOVINY) - Polícia pátra po lupičovi z herne. Neznámy muž lúpil ešte v piatok v záložni v obchodnom centre na Dostojevského ulici v Poprade. Predavačke nastriekal do očí sprej, odniesol si niekoľko retiazok. Ako agentúru SITA informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Karnišová, do záložne vošiel krátko po 16:30. Predavačku požiadal, aby mu ukázala zlatú retiazku. Keď vytiahla paletu so siedmimi retiazkami, páchateľ jej nastriekal do očí neznámy sprej a aj so šperkami zmizol. Škody vyčíslili na 1 850 eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže.


Z domu zmizla zbraň, peniaze aj šperky

Peniaze, zbraň aj šperky si odniesol zlodej, ktorý sa cez víkend vlámal do rodinného domu na Jahodovej ulici v Prešove. Páchateľ vylomil okno na prízemí a dostal sa dnu. Odniesol si príručný kovový trezor, v ktorom bola legálne držaná zbraň s plným zásobníkom, náboje, 6000 eur a šperky. Majiteľovi spôsobil škodu za vyše 8000 eur, informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Karnišová. Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre krádež, poškodzovanie cudzej veci, nedovolené ozbrojovanie a obchodovania so zbraňami a porušovanie domovej slobody. Po páchateľovi pátrajú.


Vykradli reštauráciu, hrozia im až dva roky

Obvinenia z krádeže si vyslúžili dvaja muži, ktorí minulý týždeň vykradli reštauráciu na Jesenského ulici v Topoľčanoch. Zlodejom sa podarilo otvoriť okno a dostali sa rovno do výčapu. Prehľadali skrinky a regále, pri vyčíňaní ich zachytili kamery. Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, odniesli si cigarety rôznych značiek, zapaľovače, cukrovinky a mince v hodnote zhruba 800 eur. V krátkom čase páchatelia skončili v rukách polície. Mužov z blízkej obce, 25-ročného Mária a 32-ročného Štefana, vyšetrovateľ obvinil z krádeže. Za mrežami môžu stráviť až dva roky.
 

Vyberte región